2022-04-13 16:14:31• hírek • Szatmár.ro

Körbebástyázták a szökőkutat – korlátozzák a behajtást

Garantáltan egyetlen autó sem fog most már ráhajtani az Október 25-e téren megépített zenélő-villogó szökőkútra, miután betonból készült elemekkel bástyázta körbe azt a kivitelező.

Erre elsősorban azért volt szükség, mert korábban már megtörtént a baj, ahogy anno a befagyott Balaton jegére a Hummer, úgy hajtott rá a hóval borított, szinte teljesen elkészült szökőkútra egy több tonnás tűzoltóautó január elején, több tízezer eurós kárt okozva az átadásra váró létesítményben.

A védő elemek elhelyezése egyébként már a tervezéskor felmerült, viszont csak a kelleténél később, azaz mostanra készültek el, és kerülte ki a térre egészen belesimulva annak, a szürke különböző árnyalatai által dominált látképébe.



Ugyanakkor a mai naptól nem csak az új szökőkutat védi az önkormányzat, a teljes Október 25. térre ellehetetlenítették a gépkocsival történő behatolást, miután összesen három helyszínen szereltek fel a földből előbúvó behajtást blokkoló elemeket. Mindhárom a Transilvania sugárút felől akadályozza a parkolóhelyet keresők szándékát: egyik az RDS-felőli bejáratnál, másik a lépcsősör alatti bejáratnál, a harmadik pedig a polgármesteri hivatal parkolója előtt található bejáratnál került elhelyezésre.

A földből felemelkedő elemek távirányítással működnek, a rendszert a mai napon a tűzoltóság is letesztelte és jóváhagyta.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: